VLADA SRBIJE: PREMA INDEXU OPŠTEG NARODNOG NEZADOVOLJSTVA (ONN) OSVAJANJE MEDALJE U RUKOMETU ILI VATERPOLU OMOGUĆILO BI POVEĆANJE CENE STRUJE OD 5%

Posted: januar 26, 2012 in VESTI
Oznake:, , , ,

Vlada Srbije 26. januar 2012

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je juče na konferenciji u Vladi Srbije da bi eventualni uspeh srpskih sportista pozitivno delovao na posustalu srpsku ekonomiju.

– Uspesi naših sportista u direktnoj su korelaciji sa indexom opšteg narodnog nezadovoljstva (ONN). Sa obzirom da je vrednost ovog indexa na istorijskom minimumu, nema mesta za povećanje cene struje i osnovnih životnih namernica, što je ključno za oporavak naše ekonomije, osim ukoliko na ovaj index pozitivno ne utiču uspesi naših sportista pre svega rukometaša i vaterpolista. Pozitivnom kretanju ovog indexa može doprineti i Novak Đoković osvajanjem turnira u Melburnu (doduše u manjem obimu pošto je u pitanju individualni sport), tako da ovaj potencijalni uspeh u manjoj meri utiče na index (ONN).
Za laike to znači „Daj igara ne treba nam hleba“. Šteta što su fudbaleri odavno eliminisani, pa je onemogućeno na osnovu njihovih uspeha rešavanje mnogo bitnijih stvari u državi poput priznavanja nezavisnosti Kosova. Zaključuje gospođa ministarka Diana Dragutinović.

Advertisements
komentari

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s